Frakt från 35kr, Fri frakt med varubrev över 350kr
Trumlade chakra stenar

Balans och healing med chakra stenar

Inom kristallhealing är en av grundpelarna att få energikroppen i balans. Om energin i kroppen är i balans brukar själva livet komma i balans. Ett av de bästa sätten att få energikroppen i balans är att arbeta med de så kallade chakran, energicentra i kroppen som agerar som små portaler mellan de subtila energierna och den fysiska kroppen.

De sju chakran

Det finns olika sätt att räkna upp chakran inom olika traditioner. I västlandet är grunden inlånad från den Hinduiska traditionen, med sju huvudchakran som sitter i positioner längs ryggraden. Detta är ett helt adekvat system för de flesta behov. Dessa chakran är:

 • Rotchakrat – vid ryggradens slut – trygghet, stabilitet
 • Sakralchakrat – strax under naveln – skapande, lust
 • Solar plexus – magen nedanför revbenen – energi, kraft
 • Hjärtchakrat – mitt i bröstet – tillit, kärlek, relationer
 • Halschakrat – nedre delen av halsen – kommunikation, kreativitet
 • Tredje ögat – pannan – kunskap, sinnen
 • Kronchakrat – högst upp på huvudet – insikt, visdom, andlighet
De sju chakra i kroppen

De sju chakra i kroppen

Chakrastenar

För varje chakra finns det en del olika stenar som kan aktivera och balansera – alla med lite olika nyanser i egenskap. Du kan läsa mer om dessa unika egenskaper genom att leta på nätet eller min egen stenwiki.

Ett bra baspaket kan se ut så här:

 • Rotchakrat: Röd jaspis
 • Sakralchakrat: Karneol
 • Solar plexus: Tigeröga
 • Hjärtchakrat: Grön aventurin
 • Halschakrat: Blå bandagat
 • Tredje ögat: Sodalit
 • Kronchakrat: Ametist

Det finns förstås många olika variationer och olika stenar som kan användas på varje – och jag har angivit stenar som är lite mera överkomliga i pris. Till exempel kan man byta ut sodalit mot lapis lazuli, eller röd jaspis mot svart turmalin om man vill lägga lite mer på steninköpet.

Chakrabalansering med stenar

För att balansera ett enskilt chakra kan man lägga en sten på motsvarande del av kroppen och låta den verka en stund. Att arbeta med balans och chakran kan dock kräva en del erfarenhet. Till exempel, problem med relationer kan ha med hjärtchakrat att göra, men kan lika väl uppstå från dålig självförtroende (solar plexus) eller tappad lust (sakralchakrat).

Däremot krävs det ingen erfarenhet att balansera upp alla chakran samtidigt. Om du har en sten till varje chakra kan du göra så här:

 1. Hitta en tid och plats där du kan vara ostörd en stund. Lägg dig ner på rygg och slappna av.
 2. Lägg chakrastenen på motsvarande punkt på kroppen (t ex röd jaspis vid svanskotan, grön aventurin på bröstet osv). Det kan vara lite pilligt att få dem på plats men med lite övning kan du göra det själv.
 3. Blunda och låt tankarna och känslorna bara komma och gå. Observera dessa utan att dras med. Lägg speciellt märke till om du upplever värme/kyla eller lätthet/tyngd i kroppen, speciellt runt där stenarna ligger.
 4. Ligg kvar minst 5 minuter, helst 15-30 minuter – eller låt din intuition bestämma.
 5. Plocka bort stenarna och drick ett glas vatten.

Tips: Du kan även lägga stenarna under bäddmadrassen i sängen, ungefär i höjd med var dina chakran sitter när du ligger rakt på rygg. Då kan du få balansering medans du sover!

Rena dina stenar

Stenarna kan absorbera en del energi och kan med fördel göras rena ibland. Ett förslag för de flest stenar är att låta vatten rinna över dem i någon minut, vid behov eller minst en gång i månaden. Observera att vissa stenar tål inte vatten – fast alla som är beskriven i denna artikel kan renas med vatten.

Smycken

Ett alternativ till att ligga ner och arbeta med stenar är att bära ett smycke med chakrastenar. Det kan vara praktiskt till vardags.

Om du letar efter stenar eller smycken finns det mycket att välja bland i olika stenbutiker och via nätet. Jag har ett brett utbud av chakrastenar på CrystalHealing.se. Jag önskar dig all lycka till och mycket balans och harmoni!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.